Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı: Sıhhat turizmiyle 65 ülkeye hizmet verdik

Musa

New member
ANTALYA (DHA) – Türkiye‘nin sıhhat turizmi destinasyonları ortasında Antalya’nın kıymetli bir yer tuttuğuna değinen Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı, “Bugüne kadar 65 ülkeden yaklaşık 2000 hastaya kliniğimizde hizmet verdik. Bu manada Türkiye sıhhat turizmine dayanak olmak bizim için büyük bir memnunluk. Sıhhat turizmiyle Türk doktorlarının gücünü tüm dünyaya göstermeyi hedefliyoruz” dedi. Son operasyonunda Litvanyalı bir hemşireye burun estetiği ameliyatı yaptığını belirten Balıkcı, sıhhat turizminde referansın değerine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. Balıkci, burun ameliyatı daha sonrası hastaların 1 hafta ortasında sürüntü testi verebileceğini kelamlarına ekledi.

Miami’de yaklaşık 12 yıl evvel olduğu burun estetiği ameliyatı daha sonra Michael Jakson’a benzetilen 36 yaşındaki Litvanyalı hemşire Gintare Gnedojute, revizyon ameliyatı için Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı’yı tercih etti.

Litvanya’dan burun estetiği revizyonu için gelen 36 yaşındaki Gnedojute, “Türkiye’ye öncesinden de gelmiştim. Yemekleri kadar ülkenin hoşluğu de beni cezbetmişti. Türk beşerinin hem dürüst birebir vakitte yardımsever olması beni fazlaca etkiledi. Tatil için iki kere Türkiye’ye gelmiştim. Son ziyaretim ise, sıhhatim için oldu. Burun estetiği revizyonu için Türkiye’yi ve Türk tabiplerini tercih ettim” dedi.

AMELİYAT 4 SAAT SÜRDÜ

Ameliyat daha sonrası konuşan Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı, “Daha öncesinde 1 kere burun ameliyatı geçiren hastamızda septumda C formunda deviasyonu, alt konkalarda hipertrofi ve asimetrik nostrilleri mevcuttu. Burun tipinin kavisli ve doğal gözükmesini istiyordu. Yaklaşık 4 saat süren operasyon kararında nefes alabilen, kavisli ve hastamızın istekleri doğrultusunda yüzüne en epeyce yakışan burnu yaptık. Rinoplasti cerrahisinde son teknoloji mamüllerini kullanıyoruz. Ameliyat daha sonrası morarma ve şişlik bu aygıtlar yardımıyla fazlaca daha azaldı. Silikon tamponları mevcut, 1 hafta daha sonra tamponları çekiyoruz. Hastalarımız uygun maske seçimi yaparak gönül rahatlığıyla maske kullanabilirler. bir daha 1 hafta daha sonrasında sürüntü testi verebilirler” diyerek ameliyat süreciyle ilgili bilgi verdi.

“BURNUM YÜZÜNDEN MİCHAEL JACKSON’A BENZETİLDİM”

Yaklaşık 12 yıl evvel Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin ikinci büyük kenti olan Miami’de burun estetiği ameliyatı olan Litvanyalı Gintare Gnedojute, “Burnumla ilgili hoşnutsuzluklarım için ikinci kere ameliyat olma sonucu aldım. Ameliyattan daha sonra beni birden fazla kişi burnum niçiniyle Michael Jackson’a benzetti. Bu niçinle daha doğal bir buruna bir daha sahip olabilmek için Antalya’ya geldim” tabirlerini kullandı.

“SOSYAL MEDYADAN REFERANS ALARAK GELDİM”

Revizyon operasyonu için toplumsal medya aracılığıyla Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı’yı bulduğunu söyleyen Gintare Gnedojute, “Bu tip ameliyatlar için referans almak fazlaca değerli. Ben, Hüseyin Bey’i toplumsal medyadaki olumlu karşılıklar yardımıyla buldum. Dünyanın birfazlaca ülkesinden hastaya sahipti. Bu hastaların kimileriyle internet üzerinden bağlantıya geçtim ve referanslarını aldım. Bu hususta tam itimadı sağlayınca Hüseyin Bey’in kliniğiyle irtibata geçtim” dedi.

“TÜRK DOKTORLARININ MUVAFFAKİYETİNİ ÜLKEMDEKİ HERKESE ANLATACAĞIM”

Türkiye’ye adım atar atmaz havalimanında karşılandığını ve oteline yerleştirilerek her mevzuda kendisine yardım edildiğini belirten Gintare Gnedojute, “Kendimi hakikaten konutumda üzere hissediyorum. Klinik olarak; Türkiye’ye adım attığım andan itibaren ülkeme gidene kadar her mevzuda yanımda oldular. Tüm sorulara karşılık bulabildim ve ameliyatımı problemsiz bir biçimde oldum. Kendilerine hayli teşekkür ediyorum. Türklerin misafirperverliğini ve Türk tabiplerinin muvaffakiyetini ülkemdeki herkese anlatacağım” dedi.

65 ÜLKEDEN 2 BİN HASTAYA HİZMET

Litvanya’dan gelen hastaları hakkında konuşan Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı ise şunları söylemiş oldu:

“Klinik olarak, sıhhat turizmine dayanak olmak bizim için büyük bir memnunluk. Ülkemize her açıdan dayanak oluyor, ekonomimize katkı sağlıyoruz. Kliniğimizde, 65 ülkeden gelen yaklaşık 2000 hastaya hizmet verdik. Hizmet vermeye de devam edeceğiz. Türk doktorlarının gücünü tüm dünyaya göstermeyi hedefliyoruz.”

Demirören Haber Ajansı / Yeni