DEÜ’den Öğrencilerin Meslek gelişmenine Katkı Sunacak Protokol

abbas

Global Mod
Global Mod
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrencilerinin meslek gelişimlerine katkı sunacak teşebbüsleri kapsamında değerli bir protokole taraf oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen “1 Milyon İstihdam Projesi” çerçevesinde iş birliği protokolüne imza atan DEÜ, Türkiye’de nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sunacak çalışmalar yürütecek.

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrencilerinin meslek gelişimlerine katkı sağlayacak teşebbüslerini sürdürüyor. DEÜ bu çerçevede, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen “1 Milyon İstihdam Projesi” kapsamında değerli bir adım atarak, Bakanlık ile ‘Bilgi ve Bağlantı Teknolojileri Alanında Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesi ve İstihdamı İş Birliği Protokolü’ne imza attı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Binası’nda yapılan protokol imza merasimine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın, Bakanlık temsilcileri ve DEÜ Rektör yardımcıları katıldılar.

GENÇLERİMİZİ DALA HAZIRLIYORUZ

Protokol imza merasiminde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bilgi teknolojilerinin her alanda kullanmasının giderek artması ve şirketlerin bu alanda yetişmiş insan gücüne muhtaçlık duyması gerçeğine dikkat çekerek, “Bu projeyle ülkemizdeki nitelikli iş gücünün yetiştirilmesini hedeflemekteyiz. Bu amaçla de gençleri kesime hazırlamak durumundayız. Bunun mümkün olabilmesi için, bilhassa 2023’te 1 milyon kişinin istihdama hazır hale gelmesi konusunda hepimize nazaranvler düşüyor. Gençlerimizi bölüme hazırlamayı amaçlayan protokol çerçevesinde, 1 Milyon İstihdam Projesi Meslek Rehberi Gelişim Programlarının olgunlaştırılması ve eğitim içeriklerinin oluşturulması noktasında Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yürüteceğiz. bir daha projenin eğitim içeriklerinin geliştirilmesi, ölçme ve kıymetlendirme sisteminin kurulması ve öbür proje idare faaliyetlerine dayanak olunması üzere çalışmaları da karşılıklı takviyeyle yürütmeyi hedefliyoruz. Protokolün hayata geçirilmesinde emekleri için kurum temsilcilerine ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

PROJEYE 2020’DE BAŞLANDI

Dokuz Eylül Üniversitesi ile iş birliği ortasında olmanın memnuniyetini lisana getiren Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın ise, “Bu proje 2020 yılında başlatılan bir projeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın anonsuyla tüm Türkiye’ye duyurduk. Bakanlığımızca yürütülen 1 Milyon İstihdam Projesi Meslek Rehberi Gelişim Programlarının olgunlaştırılması ve eğitim içeriklerinin oluşturulması konusunda, DEÜ’nün genel müdürlüğümüz ile yürüteceği çalışmaları pek bedelli ve manalı görüyoruz. Mutabakatın kurumlara ve gençlerimize iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ YAKALAYAMAYANLAR 2030’DA VAR OLAMAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığının “1 Milyon İstihdam Projesi” kapsamında imzalanan protokol merasiminin akabinde Taşkın, DEÜ Mühendislik Fakültesi tarafınca düzenlenen seminerde öğrencilerle buluştu. Taşkın, “Dijital Dönüşüm ve Değişen İşgücü” başlıklı sunumunda bilgi ve deneyimlerini DEÜ’lü öğrencilerle paylaşırken, bilgi ve irtibat teknolojilerindeki süratli gelişmeler ve pandeminin dijital dönüşümü hızlandırdığını belirtti. Taşkın, “Şirketlerin tüm iş süreçlerinde teknolojiyi daha aktif ve ağır kullandığını görüyoruz. Teknoloji, iş dünyasında en kıymetli mevzu haline geldi. Dijital dönüşümü önnazaranmeyen şirketler 2030 yılında var olamayacak. ötürüsıyla 2025’e kadar tüm sanayinin dijitalleştirileceği öngörülüyor” biçiminde konuştu. Taşkın, sunumunun akabinde DEÜ’lü öğrenciler tarafınca yöneltilen soruları cevapladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı