EÜ’de “Ulusal Staj Programı” anlatıldı

abbas

Global Mod
Global Mod
Ege Meslek Yüksekokulundan “Ulusal Staj Programı Tanıtım Toplantısı”

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde öğrencilerin mesleklerini sağlıklı biçimde planlamalarına yardımcı olmak, iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve ferdî potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla “Ulusal Staj Programı Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde öğrencilerin mesleklerini sağlıklı biçimde planlamalarına yardımcı olmak, iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve ferdi potansiyellerini ortaya çıkarmak maksadıyla “Ulusal Staj Programı Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirildi. görüşmede Ege MYO Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan ile Basım ve Yayım Teknolojileri Kısmı Öğr. Gör. Umut Fazilet, öğrencileri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Ulusal Staj Programı konusunda bilgilendirdiler.

“Sizlerin başarısı bizlerin başarısıdır”

Ulusal Staj Programı hakkında bilgi veren Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan, “Egeli olmak bir ayrıcalık. Üniversitemiz, son 5 yılda büyük yol kat etti ve araştırma üniversitesi haline geldi. Üniversite-sanayi iş birliğinde endüstricinin muhtaçlığı olan nitelikli iş gücünü karşılama konusunda büyük rol oynadı. Ulusal staj programının ne olduğunu açıklamak için düzenlediğimiz bu görüşmede, sizlere uygun en düzgün yerin belirlenmesi ve üniversite hayatının yanı sıra şahsi yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz toplumsal, kültürel, sanatsal ve bilimsel aktivitelerle daha manalı bir eğitim gerçekleştiriyoruz. Kesimi tanımak, tahsil görülen kısmın iş hayatındaki yansımasını birebir deneyimlemek ve kısma daha fazla adapte olmak, staj süreciyle mümkün. Ulusal staj programı, hem bağlantı ağı birebir vakitte üniversitemize ilişkin hissetmek için imkan sunuyor. Bu irtibat ağı, tahsil kademesinden daha sonra epey değerli mevkilere gelinmesinde rol alabilir. Öğrencinin meslek ömrünü en hayli destekleyen üniversitenin öğrencileri olarak Ulusal Staj Programından yararlanmanızı tavsiye ediyorum. Bizler, sizin için buradayız, değişen dünyaya sizleri ne kadar uygun hazırlayabilirsek o derece başarılı olabiliriz. Sizlerin başarısı bizlerin başarısıdır. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Meslek Planlama Ofisine teşekkür ediyor, hoş, sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirilmesini diliyorum” dedi.

Ege Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayım Teknolojileri Kısmı Öğr. Gör. Umut Fazilet ise “Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun sanayicilerle hoş bir münasebeti var. Bizler; münasebet kurduğumuz, bağış yapan, sponsor olan sanayicilerimizle, bölüm temsilcilerimizi bu sistemin içerisine dahil edilerek sizleri seçmelerini öneriyoruz. Staj devrinde staj yerlerinin bulunmasında öğrencilerimizin zorlanmaması için takviyede bulunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı